Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kwartelboutje met Gewürztraminer

Kwartelboutje met Gewürztraminer

Door: marcdepester

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 6 personen


6 grote kwartels
1 dl notenolie
6 verse nectarines
20 gr boter
vanillesuiker
10 takjes verse tijm

voor de saus:
2 dl gevogeltefond
2 dl runderfond
6 dl gewürztraminer
1 eetlepel honing
8 takjes tijm
1 vanillestokje
100 gr ijskoude boter


Kwartelboutje met Gewürztraminer
Kwartelboutje met Gewürztraminer

Kwartels met nectarines in een saus met Gewürztraminer, versierd met tijmbloempjes. Feestelijk warm voorgerecht met een top sausje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Fileer de kwartels zo dat steeds één kant van het borstvlees aan het boutje blijft zitten.(of vraag dit aan je poelier)
- Bak de boutjes om en om in de notenolie en laat ze afkoelen.
-Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd er mooie partjes van.
-Smelt de boter in een pan, meng er wat vanillesuiker door en karameliseer de partjes nectarine goudbruin.
Saus:
- Voeg alle ingrediënten, behalve de boter, bij elkaar en kook het geheel tot 1/4 in.
-Zeef de saus en monteer hem met de ijskoude boter.
Serveren:
- Leg in het midden van de borden een mooie waaier van de nectarinepartjes en leg de kwartelboutjes hierop.
- Bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper en zet de borden 3 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven.
- Haal de borden uit de oven en lepel de saus rondom op de spiegel van het bord. Garneer met wat tijmbloempjes.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top