Duifjes op Ardeense Wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019
  • Duifjes op Ardeense Wijze

    Duifjes op Ardeense Wijze

    Duifjes op Ardeense Wijze

Dit gerecht kan in de Römertopf gemaakt worden. Het is een smakelijk eenpansgerecht van jonge duifjes, diverse groenten, aardappeltjes en jenever.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 à 4 mooie duifjes ( gekuist)
100 g borstspek
1,5 eetlepel boter
20 uitjes
12 jonge worteltjes, in reepjes gesneden
12 bloemkoolstruikjes
een handvol peulerwtjes
naargelang het seizoenaanbod: asperges, champignons, sperzieboontjes
20 heel kleine aardappeltjes
2 dl jenever
tijm
laurier
een weinig bloem
zout en peper van de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het spek in kleine blokjes snijden, de boter verhitten en de duifjes goudbruin bakken.
Apart leggen in een bij voorkeur aarden stoofpot.
In dezelfde boter laat u de spekreepjes lichtjes kleuren voor u ze bij de duifjes voegt.
Dezelfde bewerking ondergaan nu ook de uitjes, de worteltjes en de bloemkool.
Voeg nu de peulerwtjes en eventueel de seizoengroenten toe.
De kruiden toevoegen, de jenever en 2 eetlepels water.
De pot verzegelen met een rolletje deeg, aan de kook brengen op het vuur en dan 1,5 uur laten sudderen in een matig warme oven op stand 200°.
De gehalveerde duifjes opdienen in hun groentekrans.

Bron

wereldsmaken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten