1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus

Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 parelhoenders
100 g boter

Wintergroenten:
groene kool
knolselder
rode kool
truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)

Saus:
1 dl sinaasappelsap
1 dl bruin bier
3 g karwijzaad
2 dl kippenbouillon
40 g boter


Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus
Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus

Parelhoenders worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd (van poule-pintade, in het Frans heet een parelhoen een pintade). Parelhoen heeft een lichte wildsmaak. Voor de bereiding komen alle fazantenrecepten in aanmerking.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De parelhoenders kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200° C.
De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout.
Sinaasappelsap, kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten.
De gezeefde braadjus toevoegen, aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte.
De saus kruiden met peper, zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.
De parelhoenders versnijden. Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen.
De wintergroenten rond het vlees schikken en de saus over het vlees gieten.

Tags

Bron

Knack



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top