Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Honinggelakte Kwartel

Honinggelakte Kwartel

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 ontbeende kwartels
1 bussel verse koriander
olijfolie
Xeresazijn
peper
zout
1 wortel
50 g sojascheuten,
1 bussel jonge uitjes
2 selderstengels
een stukje rammenas
1 pakje babymaïs
sojasaus
honing


Honinggelakte Kwartel
Honinggelakte Kwartel

Culinair gezien is een kwartel een verrukking, nauwelijks te verpesten, heerlijk klein en fijn en altijd een beetje bijzonder.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de groenten in €brunoise' (kleine blokjes), breng de groenten aan de kook in koud gezouten water. Het water afgieten als het kookt (het kookvocht bewaren!) en de groenten verfrissen onder koud water.
Vermeng de geblancheerde groenten met olijfolie, azijn, sojasaus, fijngesneden koriander, jonge uitjes, peper en zout.
Schik de groenten in een ring op het bord.
Bak de kwartels bruin in een pan en laat ze verder garen in de oven. Bestrijk de kwartels met honing en plaats ze onder een hete grill.
Plaats de honinggelakte kwartels op de groentesalade.
Meng een weinig kookvocht van de groenten, olijfolie, azijn, sojasaus, peper en zout en lepel de saus rond de groenten.
Versier het bord met korianderblaadjes.

Tags

Bron

Knack



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top