1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalkoen
  6. Jonge Kalkoen in Geuze

Jonge Kalkoen in Geuze

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 of 2 jonge kalkoenen (totaal ca. 1200 g)
takje tijm
2 laurierblaadjes
150 g boter
3/4 liter geuze
2 eetl tomatenpuree
1 eetl bloem
peper
zout


Jonge Kalkoen in Geuze
Jonge Kalkoen in Geuze

Kalkoen op zijn Brussels, uiteraard met Gueuzebier klaar gemaakt !  Zeer warm serveren met aardappelkroketjes en appelmoes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe 100 g boter in een vuurvaste schotel.
-Wanneer de boter is gesmolten, voegt u de kalkoenen die eerst licht met zout en peper zijn bestrooid toe.
-Bak de kalkoen rondom mooi bruin in een vrij warme oven.
-Strooi de bloem over het gevogelte en voeg de met wat water vermengde tomatenpuree toe.
-Dit geheel vormt een soort €caramel' die onmiddellijk met bier moet worden overgoten.
-Nu verschijnt er een lichte schuimlaag, die tijdens de verdere bereiding zal verdwijnen.
-Voeg de tijm, de laurier en de rest van de boter toe.
-Laat het gerecht 45 €" 60 min. op laag vuur sudderen (dit hangt af van de dikte en de kwaliteit van het gevogelte).

Tags

Bron

Elisabeth Lange - wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top