1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegrilde kipspiesjes met limoendip

Gegrilde kipspiesjes met limoendip

Door: ikkes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilets (in dunne repen)
5 eetl. olijfolie
handje rozemarijn , vers, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stuks limoen (schoongeboend), rasp en sap
1 theel. komijnpoeder (djinten)
4 eetl. mayonaise
2 eetl. yoghurt


Tags

Gegrilde kipspiesjes met limoendip
Gegrilde kipspiesjes met limoendip

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijg de kipfilet aan de satéprikkers.
Maak een marinade van de olie, rozemarijn, knoflook, helft van het limoensap, komijn en een snuf zout.
Laat de kip minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Meng de mayonaise met de yoghurt, limoenrasp en het overige limoensap en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan en gril de kipspiesjes op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Serveer met de limoendip.

Tags

Bron

Emte



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top