1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes dauphine

Pommes dauphine

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2019

Ingrediënten 4 personen


0.5 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
50 gram boter
50 gram bloem
4 stuks eieren
nootmuskaat
frituurvet
peper
zout



Pommes dauphine
Pommes dauphine

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
Giet af en stoom ze kort droog.
Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Breng 150 ml water met de boter aan de kook.
Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor.
Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst.
Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed.
Laat iets afkoelen.
Verhit het frituurvet tot 180 graden.
Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag.
Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water.
Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Tips:
Voeg eens 50 gram geraspte kaas met 2 eetlepels gehakte bieslook aan de puree toe.
Of neem 1 theelepel kerriepoeder voor een mooie gele kleur.
In plaats van bolletjes kun je ook met een spuitzak met gekarteld spuitmondje staafjes spuiten en deze frituren.

Bron

Emte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top