1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Biefstuk
  6. Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten

Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten

Door: ikkes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 stuks biefstuk
2 stuks zoete puntpaprika
400 gram cocktailtrostomaten
8 eetl. barbecuesaus
1 stuks paprikapoeder
2 eetl. olijfolie
300 gram basmatirijst
1 bos peterselie , vers. fijngesneden
1 deciliter yoghurt
peper, versgemalen
zout


Verder heb je nodig


Barbecue

Tags

Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten
Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten
Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten
Spies van gemarineerde biefstuk met zoete puntpaprika en trostomaten

/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steek de Barbecue aan en zorg dat de kooltjes goed gloeien.
Houd 1 kant van de barbecue vrij van kooltjes, zodat je hier indirect kunt grillen.
Snijd de biefstuk in niet te kleine stukken.
Verwijder de steel en de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd er 1 in grove stukken.
Snijd de andere puntpaprika in zeer fijne blokjes.
Prik de biefstukpuntjes om en om met de grove stukken puntpaprika en de trostomaten aan een lange spies.
Leg in een schaal en bestrooi met het paprikapoeder, de helft van de barbecuesaus en de olijfolie.
Kruid met zout en peper en laat minimaal 1 uur marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitwasemen.
Snijd de tomaten die over zijn in zeer fijne blokjes en meng met de fijngesneden paprika en de peterselie door de rijst.
Voeg de yoghurt toe, meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
Leg de spiesen op de barbecue en kleur ze om en om tot ze mooi goudbruin zijn.
Let wel op dat de marinade niet verbrandt.
Laat op de koelere plaats van de barbecue nog even doortrekken tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
Serveer de spiesen met de rijstsalade.

Tags

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top