Wortel-Kokosbrood
- Amerikaans, Ontbijt
- 60-120 min.
Is het een brood of een cake? Het is in ieder geval heerlijk als ontbijt of als snack, dit wortel kokos brood uit Belize ( Centraal Amerika)
Bereidingswijze
-Klop de eieren op in een grote kom.
-Voeg de olie, vanille, wortelen, kokosnoot en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
-Meng de bloem, het zout, bakpoeder, kaneel en suiker. Zeef dit mengsel boven het wortelmengsel. Roer dan alles goed door elkaar.
-Giet vervolgens het mengsel in een beboterd en met bloem bestoven broodblik. Bak gedurende 1 uur in een oven van 175°C.
-Haal het brood uit het blik en laat het volledig afkoelen.
-Het wordt beter van smaak als het een aantal dagen ingepakt in alufolie op een koele plaats bewaard wordt.
Bron
Chat Bout Belize Recipe Book – vertaling Wereldsmaken.