Wortel-Kokosbrood

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Wortel-Kokosbrood

    Wortel-Kokosbrood

    Wortel-Kokosbrood

Is het een brood of een cake? Het is in ieder geval heerlijk als ontbijt of als snack, dit wortel kokos brood uit Belize ( Centraal Amerika)  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren
1,4 dl olie
1 theelepel vanille
100 g fijngeraspte wortelen
200 g suiker
250 g zelfrijzende bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
165 g geraspte verse kokosnoot
165 g rozijnen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop de eieren op in een grote kom.
-Voeg de olie, vanille, wortelen, kokosnoot en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
-Meng de bloem, het zout, bakpoeder, kaneel en suiker. Zeef dit mengsel boven het wortelmengsel. Roer dan alles goed door elkaar.
-Giet vervolgens het mengsel in een beboterd en met bloem bestoven broodblik. Bak gedurende 1 uur in een oven van 175°C.
-Haal het brood uit het blik en laat het volledig afkoelen.
-Het wordt beter van smaak als het een aantal dagen ingepakt in alufolie op een koele plaats bewaard wordt.

Bron

Chat Bout Belize Recipe Book – vertaling Wereldsmaken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten