Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika

Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika

Door: flepsmulweb

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2019

Ingrediënten 1 personen


Per persoon:
- 1 kipkarbonade
- 1 puntpaprika
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel
- 1 eetlepel Ketjap,
- Zonnebloemolie
- Kurkuma, peper
- Eventueel een Spaans pepertje


Verder heb je nodig


Snijplankje, wok, goed mes, spatel, en knoflookpers

Tags

Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika
Ketjap Kip met gewokte wortel, prei, ui en paprika

Zat te twijfelen wat ik zou gaan maken. Had nog wat winterwortels, prei en altijd wel uien van eigen land. Hutspot was een optie, wortel/uien met kerrie had ik al gehad van de week en er lagen ook nog 2 puntpaprikas in de koelkast van de shoarma van de week.
Kipkarbonade erbij uit de diepvries evenals het Spaans pepertje, ook eigen kweek uit de diepvries en wat ketjap en oh ja ik had ook nog eigen knoflook. dus magic was in the air

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Been de kip karbonade uit en snijd deze dan in dunne reepjes
- Maak een marinade van de ketjap, 1 eetlepel olie, uitgeperste knoflooktenen, kurkuma en de peper. Als je wat meer pit wil voeg dan een gesnipperd pepertje toe
- Voeg de reepjes kipfilet toe een de marinade en zet dit minimaal 1 uur in de koelkast (mag zeker langer)
- Maak de paprika schoon en snij die ook in dunne reepjes
- Maak de winterwortel schoon en snijd die in dunne plakjes
- Maak de ui schoon en snijd die in halve ringen
- Snijd de prei in dunne ringen
- Olie in de wok en wok de uien, totdat ze mooi lichtbruin zijn, schep ze eruit en doe de paprika in de olie, als die mooi zijn (circa 3-4 minuten), schep ze er dan ook uit en voeg dan de wortels in de wok. Als de wok erg droog is geworden iets olie toevoegen als de wortels klaar zijn (bijtgaar, circa 5-7 minuten) schep ze uit de wok en doe dan de prei erin.
- Olie de wok lichtjes en bak de gemarineerde kip reepjes. Als die mooi gaar zijn (circa 3-4 minuten) voeg dan de gewokte groentes toe en roer dit even om.
- Maak een bord er mee op

Tags

Serveertip

Een heerlijk gezond éénpans (wok) gerecht dat je zo kan serveren of met met rijst, nasi of bami.

Slamat makam, Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top