1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. **DIVERSE RICOTTAPANNENKOEKEN**

**DIVERSE RICOTTAPANNENKOEKEN**

Door: harry_bijl

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 8 personen


+Basisrecept voor 8 pannenkoeken+
=3 Scharreleieren.
=250 Ricotta
=150 ml. halfvolle melk.
=175 Gram bloem.
=1 tl. bakpoeder.
=Mespunt zout.
=Boter om te bakken.
=Ahornsiroop,vers fruit en vanille-ijs,
om te serveren.


Verder heb je nodig


Grote Kom+
KOEKENPAN+


Ricotta is een Italiaanse roomkaas die bij voorkeur
zo vers mogelijk moet zijn. Italianen eten vaak
ricoota die op de dag zelf is gemaakt. Ricotta is met
zijn zachte, beetje korrelige textuur en frisse, zachte smaak
perfect voor deze heerlijke pannenkoekjes !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Splits de eieren.
2.Klop de ricotta los met de melkl en de
eierdooiers.
3.Meng de bloem met het pakje bakpoeder en het
zout en klop dit door het beslag.
4.Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door
het beslag.
5.Smelt wat boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
Schep per pannenkoek 1 lepel beslag in de pan en bak
de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
6.Serveer met Ahornsiroop,vers fruit en vanille-ijs !

Tags

Bron

Leila Lindholm*



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top