1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. **KLASIEKE ZWEEDSE PANNENKOEKEN**

**KLASIEKE ZWEEDSE PANNENKOEKEN**

  • Scandinavisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 10 personen


+Basisrecept 10 Pannenkoeken:
=275 gram Bloem.
=1/2 tl.Zout.
=1,5 tl.Suiker.
=800 ml Melk.
=1 eetl.Boter.
=2 Scharreleieren.
=Boter om te bakken.


Verder heb je nodig


+GROTE KOM+
+KOEKENPAN+


In Zweden worden al eeuwen pannenkoeken gegeten.
Er bestaan allerlei lokale recepten.
Als nagerecht worden ze vaak gegeten met jam en 
room, na de erwtensoep. Pannenkoeken raken nooit uit
de mode en zijn ook op andere dagen van de week lekker.
Kinderen zullen het met me eens zijn.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Klop de bloem met het zout,de suiker en de helft
van de melk tot een glad beslag.
2.Smelt de boter,voeg de rest van de melk er aan toe
en meng dit met het beslag.Voeg de eieren toe.
3.Laat het beslag 20-30 minuten rusten.
4.Smelt de boter in de koekenpan en bak dunne
pannenkoeken op middelhoog vuur. Draai de pannenkoek
om waneer het beslag niet langer vloeibaar is en de
onderkant goudbruin is.

Bron

LEILA LINDHOLM*



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top