Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

Door: ikkes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 2 personen


1 bakje oesterzwammen
1 stuks bosui
20 gr. boter
1 mespunt tijm
1 dl schenkroom
1.5 theel. mosterd
1 snufje zout
1 snufje peper
2 takjes tijm, desgewenst


Tags

Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus
Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

Een heerlijk vegetarisch voorafje in een pittige saus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de oesterzwammen schoon, snijd het harde stukje onderaan het steeltje eraf en snijd de paddestoelen in repen.
Snipper de bosui, bewaar wat ringetjes als garnering.
Verhit de boter en bak de bosui en de paddestoelen in 3-4 minuten gaar.
Schep regelmatig om en voeg de tijm toe.
Schenk de room in de pan.
Voeg naar smaak mosterd, zout en peper toe.
Laat het sausje even koken.
Voeg een klein scheutje water toe als het te dik wordt.
Serveer de paddestoelen in kleine schaaltjes en garneer met de bosui en eventueel een takje tijm.

Tags

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top