1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 2 personen


1 bakje oesterzwammen
1 stuks bosui
20 gr. boter
1 mespunt tijm
1 dl schenkroom
1.5 theel. mosterd
1 snufje zout
1 snufje peper
2 takjes tijm, desgewenst


Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus
Gebakken oesterzwammen met mosterdsaus

Een heerlijk vegetarisch voorafje in een pittige saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de oesterzwammen schoon, snijd het harde stukje onderaan het steeltje eraf en snijd de paddestoelen in repen.
Snipper de bosui, bewaar wat ringetjes als garnering.
Verhit de boter en bak de bosui en de paddestoelen in 3-4 minuten gaar.
Schep regelmatig om en voeg de tijm toe.
Schenk de room in de pan.
Voeg naar smaak mosterd, zout en peper toe.
Laat het sausje even koken.
Voeg een klein scheutje water toe als het te dik wordt.
Serveer de paddestoelen in kleine schaaltjes en garneer met de bosui en eventueel een takje tijm.

Bron

Blad Menu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top