1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker

Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker

Door: SandraK1966

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 6 personen


6 roti platen
1 kilo runderlappen (in blokjes gesneden)
1 kilo lamsbout zonder bot (in blokjes gesneden)
500 gram kousenband (in stukjes gesneden) (haricotsverts kan ook)
800 gram (na het schillen)aardappelen (geschild, gewassen en in blokjes gesneden)
3 uien (gesnipperd)
1 stengel bleekselderij (klein gesneden)
5 tenen knoflook (geplet en klein gehakt)
1 madame Jeanette (heel laten! In een kruidenbol)
1 rode peper (klein gesneden)
2 eetlepels tomatenpuree
40 gram kerrie masala
1 eetlepel djinten (=gemalen komijnzaad)
4 kleine maggiblokjes (de ouderwets in de geel-rode verpakking)
1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
4 laurierblaadjes (in kruidenbol)
bloem
peper en zout
100 ml water
(6 eieren)
(1 eetlepel sambal oelek)
(scheutje (knoflook-chili) olie)


Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker
Roti met Rund- en Lamsmasala a la Sandra uit de slowcooker

Soms weet ik niet of ik rundvlees of lamsvlees moet kiezen voor bij de roti. Ik vind sowieso dat de kruiden beter in rund en lam trekken dan in kip. Ik heb deze keer besloten gewoon een mix te maken van beiden. Het werd dus Roti met Rund- en Lamsmasala. De roti zelf heb ik trouwens gekocht bij de toko. Ik heb het gemaakt in een 6 liter Crockpot en die zat nokkie vol.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de vleesblokjes met peper, zout en bloem en doe de madame Jeanette en de laurierblaadjes in een kruidenbol.

Doe een scheutje (knoflook-chili)olie in de binnenpan van de slowcooker (of in een andere pan en gooi het later over) en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en de bleekselderij even aan. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.

Voeg de masala en de djinten toe en roerbak een paar minuutjes op hoog vuur.

Doe het rund- en lamsvlees erbij, roerbak even tot het goed gemengd is en voeg dan de aardappel en kousenband toe.

Doe de verkruimelde maggiblokjes , tuinkruidenpoeder en water erbij en meng goed door elkaar.

Doe de binnenpan terug in de houder of gooi het over in de slowcooker en plaats de kruidenbol tussen het eten.

Zet de slowcooker 8 uur op low.

Kook de eieren 5 minuten en laat ze afkoelen en pel ze.

Prik met een satéprikker gaatjes rondom in de gepelde eieren.

Bak de eieren in wat olie met de sambal oelek, een theelepel masala en een theelepel djinten op hoog vuur rondom bruin.

Doe de eieren bij het vlees als het vlees klaar is.

Verwarm de roti platen in de magnetron en serveer bij het vlees.

Eet smakelijk!

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top