Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warme asperges met roomvinaigrette

Warme asperges met roomvinaigrette

Door: ikkes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 2 personen


10 stuks asperges
6 blaadjes sla
1 stuks sjalotje
1 stuks ei, hardgekookt
1 snufje zout
2 theel. suiker
1 eetl. peterselie, fijngehakt
1 theel. Franse mosterd
2 eetl. witte wijnazijn
1 snufje peper
3 eetl. slaolie
3 eetl. slagroom


Tags

Warme asperges met roomvinaigrette
Warme asperges met roomvinaigrette

Roomwit goud.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af.
Was en droog de sla.
Snipper de sjalot.
Hak het ei fijn.
Bereiden:
Kook de asperges in ruim water met een snufje zout en 1 theel. suiker ca. 15 min. ,zodat ze nog een beetje stevig blijven.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Meng het sjalotje met het ei, de peterselie, de mosterd, de azijn, 1 theel. suiker, zout en peper, de slaolie en de slagroom.
Leg de blaadjes sla met daarop de lauw-warme asperges op 2 borden en schep de roomvinaigrette erover.

Tags

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top