1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warme asperges met roomvinaigrette

Warme asperges met roomvinaigrette

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 2 personen


10 stuks asperges
6 blaadjes sla
1 stuks sjalotje
1 stuks ei, hardgekookt
1 snufje zout
2 theel. suiker
1 eetl. peterselie, fijngehakt
1 theel. Franse mosterd
2 eetl. witte wijnazijn
1 snufje peper
3 eetl. slaolie
3 eetl. slagroom


Warme asperges met roomvinaigrette
Warme asperges met roomvinaigrette

Roomwit goud.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af.
Was en droog de sla.
Snipper de sjalot.
Hak het ei fijn.
Bereiden:
Kook de asperges in ruim water met een snufje zout en 1 theel. suiker ca. 15 min. ,zodat ze nog een beetje stevig blijven.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Meng het sjalotje met het ei, de peterselie, de mosterd, de azijn, 1 theel. suiker, zout en peper, de slaolie en de slagroom.
Leg de blaadjes sla met daarop de lauw-warme asperges op 2 borden en schep de roomvinaigrette erover.

Bron

Blad Menu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top