Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Saus
  6. Zalmbolletjes in Hollandse Saus

Zalmbolletjes in Hollandse Saus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 dunne sneetjes verse zalm
150 g grijze garnalen
1 staaf prei
2 wortelen
1 courgette
peper en zout

Voor de saus:
2 dl witte wijn
4 eierdooiers
25 g goede boter (ongezouten)
een beetje citroen


Zalmbolletjes in Hollandse Saus
Zalmbolletjes in Hollandse Saus

Met groenten en grijze garnalen gevulde zalmbolletjes,die we in de diepvries laten opstijven en daarna  gestoomd of au bain Marie verwarmen. Een verfijnd en lekker voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de prei in stukjes en blancheer die in gezouten water.
-Maak de wortelen en de courgette schoon, snijd ze in fijne lucifers en blancheer die ook.
-Hak een deel van de wortelen en courgettes nog verder fijn en meng de groenten met de garnalen. Kruid met peper en zuinig zout.
-Strijk 4 stukken folie in met boter en spreid er de zalmplakjes over uit.
-Kruid ze met peper en zout en verdeel er de garnaalvulling over.
-Vouw pakketjes en draai de folie goed dicht tot bolle pakjes. Laat de zalmbolletjes een paar uur stijven in de koelkast (of eventjes in de diepvries).
-Verwijder de folie en zet de zalmbolletjes 20 min. au bain marie in een oven op 180 °C of stoom ze gaar.
-Klop intussen voor de saus de eierdooiers op met de witte wijn. Werk beetje bij beetje op met de boter en breng op smaak met peper en zout.
-Stoof de rest van de wortelen en courgette aan in boter.

Tags

Bron

Knack weekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top