Schorseneren of winterasperge

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-1999

Tip: verse schorseneren kunt u minstens 2 weken bewaren in de la van de koelkast. Vlekken van de zwarte schil zijn moeilijk uit kleding te verwijderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo schorseneren; zout; bouillontablet.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de schorseneren 3 minuten, haal ze met een schuimspaan uit de pan, leg ze direct in koud water en stroop de zwarte schil eraf.

Bereidingswijze

Kook de afgstroopte schorseneren met zout en een bouillontablet in ca. 20 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en rangschik ze op een schaal.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree, opgerolde plakken achterham, gehalveerde gekookte eieren en een kaassaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten