1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gerookte kalkoenfilet met frisee

Gerookte kalkoenfilet met frisee

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-2019

Ingrediënten 2 personen


1 eetl. (balsamici)azijn
3 eetl. olijfolie
1 eetl. kappertjes
1 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
100 gr. frisee
200 gr. gerookte kalkoenfilet, in plakjes


Gerookte kalkoenfilet met frisee
Gerookte kalkoenfilet met frisee

In slechts 10 min. staat dit Italiaans getinte voorafje op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Klop de azijn met de olie, de kappertjes, de kaas en peper tot een dressing.
Was de frisee en snijd de blaadjes in dunne reepjes.
Bereiden:
Verdeel de kalkoenfilet over 2 borden.
Sprenkel de dressing erover en maal er zwarte peper boven.
Strooi de frisee erover.
Lekker met ciabatta.

Serveertip

Wijntip:
Gerookte kalkoen vraagt om een pittige wijn, die wel fris moet zijn om bij de salade als geheel te passen.
Een witte Bourgorne, bijvoorbeeld een Meursault, is een ideale begeleider.

Bron

Blad Menu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top