1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw ovenschotel

Kabeljauw ovenschotel

Door: jhcv

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwhaasjes
350 gram tagliatelle
350 gram verse spinazie, gewassen
een half rood pepertje, zonder zaadjes
½ rode paprika, in blokjes
150 gram gorgonzola (mild)
1 gesnipperde ui
5 trostomaatjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 deciliter kookroom
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout


Kabeljauw ovenschotel
Kabeljauw ovenschotel

Een heerlijke Italiaans kabeljauw ovenschotel. Ook lekker met een andere witvis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220º C.
2. Pel en snipper de ui.
3. Pel en snij de knoflook fijn.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Verwijder de zaadjes en de zaadlijstjes van de rode peper en hak fijn.
6. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
7. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de spinazie kort, voeg peper en zout naar smaak toe.
8. Bak in een andere koekenpan de gesnipperde ui, de fijngesneden knoflook, de paprika, de rode peper en de trostomaatjes en meng daarna alles door de spinazie.
9. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
10. Leg de vis naast elkaar in de ovenschaal, verdeel het gebakken spinaziemengsel over de vis.
11. Ondertussen laten we in een steelpannetje de gorgonzola smelten samen met de kookroom.
12. Voeg naar smaak nog een beetje peper toe.
13. Schenk de gorgonzolasaus over de vis en het spinaziemengsel.
14. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
15. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
16. Serveer met de tagliatelle en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Tags, ,

Bron

Pieta's hapjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top