1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Foe yong kai

Foe yong kai

Door: jhcv

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2019

Ingrediënten 4 personen


400 gram basmatirijst
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 uitje, in gehalveerde ringen
1 teentje knoflook, grof gehakt
1 blik tomatenblokjes van Bio+
200 ml eigengemaakte tomatenketchup (of kant en klare)
200 ml water
50 ml natuurazijn
4 el rietsuiker
½ theelepel sesamolie
½ eetlepel maïzena
Zwarte peper naar smaak
Omelet:
8 biologische eieren (maat L)
2 theelepels rietsuiker
peper & zout naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie
1 uitje, in gehalveerde ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 gram champignons, in dunne plakjes
100 gram wortel, in juliennereepjes gesneden
1 geroosterde paprika uit pot, in dunne reepjes gesneden
100 gram prei, in smalle ringetjes
150 gram kipreepjes


Tags

, ,

Foe yong kai
Foe yong kai

Foe yong hai is een Chinees eiergerecht is met krab. Foe yong kai is hetzelfde eiergerecht is, maar dan met kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Saus:
1. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan.
2. Bak hierin de ui en de knoflook enkele minuten totdat de ui zacht en glazig is.
3. Voeg de tomatenblokjes, de eigengemaakte ketchup, het water en de natuurazijn toe.
4. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ca. 4 minuten pruttelen.
5. Zeef de saus in een grote zeef boven een kom.
6. Dit gaat het gemakkelijkst door met de bolle kant van een soeplepel het sap uit de tomaten te drukken.
7. De ui, de knoflook, de velletjes en de pitjes van de tomatenblokjes blijven achter in de zeef en gooien we weg.
8. We houden nu een dunne gladde saus over.
9. Giet de gezeefde saus terug in de pan en voeg de rietsuiker en de sesamolie toe.
10. De saus krijgt nu een zoetzure smaak.
11. Meng de maïzena in een klein kommetje met wat saus uit de pan tot een glad papje.
12. Voeg dit papje weer toe aan de saus en roer goed door.

Omelet:
1. Klop de eieren met de rietsuiker, het zout en peper in een grote kom.
2. Voeg hierbij de ui, knoflook, champignons, wortel, paprika, prei en kipreepjes en meng alles goed door elkaar met een spatel.
3. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie en giet hierin het ei-groente-kipmengsel.
4. Zet het vuur niet te hoog, anders verbrand de onderkant.
5. Bak de omelet tot hij aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant gestold is.
6. Draai hem om met behulp van een bord en bak de andere kant ook op laag vuur tot hij stevig en goudbruin is.
7. Verwarm ondertussen nog even de saus op laag vuur.
8. Serveer de omelet met basmatirijst en giet de saus erover.

Tags, ,

Bron

Pieta's hapjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top