1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kletskop-mandjes

Kletskop-mandjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 8 personen


50 gr. bloem
0.5 theel. gemberpoeder
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker
2 eetl. schenkroom
2 theel. brandy, eventueel
0.125 L slagroom
1 zakje slagroom versteviger
1 eetl. gembernat
4 eetl. bakgember, fijngehakt


Verder heb je nodig


8 stuks bakvormpjes

Kletskop-mandjes
Kletskop-mandjes

/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Zeef de bloem met het gemberpoeder.
Smelt de boter met de suiker en de stroop op laag vuur en neem de pan van het vuur.
Voeg de bloem, het gemberpoeder en eventueel de brandy toe en roer alles goed door het botermengsel.
Verdeel het beslag in 8 porties en leg die, met ca. 10 cm. tussenruimte, op het bakblik.
Bak de koekjes in ca. 12 min. totdat het beslag bubbelt en de koekjes gekleurd zijn.
Neem het bakblik uit de oven en laat de koekjes 1 a 2 min. afkoelen.
Haal de koekjes met een pannekoekmes van het blik en druk ze voorzichtig in 8 kopjes of bakvormpjes zodat er een bakje ontstaat.
Laat ze in de vormpjes verder afkoelen.
Klop de slagroom met het zakje versteviger en het gembernat stijf.
Spatel er de helft van de gember door.
Vul de mandjes met dit mengsel en garneer ze met de rest van de gember.
Serveer direct.

Serveertip

Tip:
Rol de warme koekjes om de steel van een houten lepel.
Gebruik in plaats van de gember dezelfde hoeveelheden limoenrasp en -sap

Bron

Blad Menu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top