1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vega Italiaans Ovenbroodje

Vega Italiaans Ovenbroodje

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 dikke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 pakje of blikje tomatenblokjes van ongeveer 250 gram
2 el verse basilicum gesnipperd
2 el geraspte pecorino of parmezaanse kaas
1 zakje geraspte Parrano ( Italiaanse kaas)
1 snufje cayenne peper
flink wat gemalen zwarte peper( naar smaak)
1 el olijfolie
1 bruin stokbrood
1 el lichtgeroosterde pijnboom/zonnebloempitjes


Verder heb je nodig


Ovenplaat, pan, mes ,bakpapier

Vega Italiaans Ovenbroodje
Vega Italiaans Ovenbroodje

Een dergelijk broodje at ik eens als lunch met een vriendin. Met een beetje "fantasie" geprobeerd dit na te maken.

Dat simpel en gemakkelijk toch zó lekker kan zijn. Gewone dagelijkse pure ingrediënten, die iedereen wel in huis heeft  op een half volkoren stokbrood en je hebt een heerlijk lunchbroodje .

Of geserveerd met een kop zelfgemaakte soep en een lekker toetje na zelfs een complete verantwoorde en heerlijke maaltijd, die niet veel tijd in beslag neemt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verwarm de olie in een pan en smoor de gesnipperde sjalot en knoflook zacht.
Kieper er de inhoud van het pakje tomatenblokjes bij en roer even door en laat iets inkoken.
Breng dit prutje op smaak met de gesnipperde basilicum, de snuf cayenne peper, de pecorino/ parmezaan en de peper en laat nog even zachtjes 3 minuutjes pruttelen.

Ondertussen staat je oven al voorverwarmd klaar op 200 graden.
Snij het stokbrood in de lengte door en halveer de beide helften.

Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg er de 4 helften op. Beleg de stukken stokbrood royaal met het prutje en verdeel er de geraspte Parrano over.
Zet 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten en het stokbrood knapperig is.
Werk de helften af met licht geroosterde zonnebloem/ pijnboompitjes en wat basilicum en verbaas je over deze eenvoudige Italiaanse heerlijkheid.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top