1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes

Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes

Door: ikkes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 2 personen


2 stuks sjalotjes
50 gr. peultjes
300 gr. lamsbout zonder been
25 gr. boter
1 theel. kerriepoeder
1 snufje zout
1 snufje peper
1 zakje wortelballetjes, a 100 gr.
0.5 zakje krieltjes (mini) a 450 gr.
1 theel. rozemarijnnaaldjes (vers)
1 dl wit bier


Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes

Een kruidige stoofschotel met mals lamsvlees en bier.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Was de peultjes en haal ze af.
Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
Bereiden:
Verhit de boter in een braadpan, roer het kerriepoeder door het bakvet en bak het vlees rondom bruin.
Strooi er zout en peper over.
Voeg de sjalotjes, de peultjes, de wortelballetjes, de krieltjes en de rozemarijn toe en schenk het bier er langs de rand van de pan bij.
Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees en de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met bruin stokbrood

Tags,

Serveertip

Wijntip:
Een zachte, volle rode wijn past heel goed bij dit recept.
Bijvoorbeeld een Merlot uit Bulgarije.

Bron

Blad Menu



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top