1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes

Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 4 personen


100 gr. zilveruitjes, vers (of 125 gr. zeer kleine sjalotjes)
3 dl rode wijn
2 cl rode grenadinesiroop
1 stuks kruidnagel
1 stuks laurierblaadje
1 dl runderfond
50 gr. boter
12 stuks lamskoteletjes
1 snufje zout
1 snufje peper


Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes
Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes

?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Maak de zilveruitjes schoon, breng ze met 2 dl wijn, de grenadine, de kruidnagel en het laurierblaadje aan de kook en laat ze op zeer laag vuur 1/2 uur trekken.
Kook de rest van de wijn samen met de runderfond tot de helft in.
Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan.
Wrijf de koteletjes in met zout en peper, en bak ze op hoog vuur aan iedere kant 3 minuten aan.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Giet de boter uit de pan, voeg het ingekookte wijn-fondmengsel toe en roer de aanbaksels los.
Verdeel de lamskoteletjes en de uitjes over 4 borden en schenk de saus erover.
Lekker met Basmatirijst en groene kool met wat room erdoor.

Bron

Blad Menu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top