Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pindasaus
  6. Roergebakken groenten met garnalen, ei, rijst en pindasaus

Roergebakken groenten met garnalen, ei, rijst en pindasaus

Door: jhcv

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gr. basmatirijst
200 gr. garnalen
1 paksoi
1 prei
1 rode paprika
2 uien
250 gr. bospeen
100 gr. taugé
4 eieren
1 el. wokolie
2 el. sojasaus
1 tl. sambal oelek
1 tl. trasie
gebakken uitjes, naar smaa
peper en zout
vijfkruidenpoeder
pindasaus


Roergebakken groenten met garnalen, ei, rijst en pindasaus
Roergebakken groenten met garnalen, ei, rijst en pindasaus

Het lekkerst is het om de pindasaus zelf te maken. Heb je hier geen tijd voor dan kan je natuurlijk een kant-en-klare pindasaus gebruiken. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken onder koud water.
2. Pel de uien en snijd in vieren, vervolgens snijd je de uien in partjes.
3. Boen de bospeen schoon en snijd in flinterdunne plakjes.
4. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit.
5. De paprika snijd je vervolgens in kleine reepjes.
6. Haal de boven- en onderkant van de prei en halveer in de lengte, snijd vervolgens in halve ringetjes.
7. Tot slot snijd je de onderkant van de paksoi en snijd je de stengels in reepjes.
8. Het bladgroen rol je op en snijd je ook in reepjes.
9. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
10. Bereid ook alvast de pindasaus en houd warm op laag vuur, schep af en toe door.
11. Verhit intussen de wokolie in de hete wok, bak hier de gesneden ui en bospeen in aan tot de ui glazig wordt.
12. Voeg nu de garnalen, de sojasaus en sambal oelek toe en schep goed om.
13. Kruid naar smaak met wat peper en zout en een flinke snuf vijfkruidenpoeder.
14. Na een paar minuten voeg je de rode paprika, prei en de gesneden stengels van de paksoi toe.
15. Schep tijdens het bakken steeds goed om en voeg indien nodig wat extra wokolie toe.
16. Voeg na vijf minuten de taugé en het bladgroen van de paksoi toe en bak nog een minuutje mee op hoog vuur.
17. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de garnalen en groenten over.
18. Verdeel de pindasaus over de borden.
19. Snijd de gekookte eitjes in plakken en verdeel over de pindasaus.
20. Strooi tot slot nog wat gebakken uitjes over de borden en serveer eventueel met wat kroepoek.

Tags, , , ,

Bron

Kookidee.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top