1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Gevulde Paddenstoelenschotel uit Las Vegas

Gevulde Paddenstoelenschotel uit Las Vegas

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes diepvriesspinazie
225 g zure room
130 g Cheddarkaas, in blokjes
130 g Monterey Jack (of een andere, milde halfzachte kaas), in blokjes
50 g Parmezaan, geraspt
25 g lenteui €" in stukjes
25 g sjalot, in stukjes
1,5 theelepel zout
1 theelepel Italiaanse kruiden
12 reuzenchampignons (portobello)
500 g rundergehakt
nootmuskaat


Gevulde Paddenstoelenschotel uit Las Vegas
Gevulde Paddenstoelenschotel uit Las Vegas

Een portobello is een grote kastanjechampignon die tot 12 cm doorsnede kan hebben en dus uitermate geschikt is om op te vullen. Deze variant is vanuit Amerika overgewaaid naar hier. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Oven voorverwarmen op 180°C
-Bak de spinazie op een héél laag vuur op, zodat al het water verdampt. Knijp desnoods verder uit.
-Meng met de zure room, 65 g Cheddar, 65 g Monterey Jack, 25 g Parmezaan, lente-ui, 1/2 theelepel zout en de Italiaanse kruiden.
-Plaats de champignons ondersteboven in een grote, beboterde ovenschotel. Lepel het spinaziemengsel langs de zijkant van de schotel.
-Bak het vlees lichtbruin met de sjalot en 1 theelepel zout.
-Lepel dit mengsel in en over de champignons.
-Bestrooi de schotel met de resterende Cheddar, Parmezaan en Monterey Jack. Strooi er wat nootmuskaat over.
-Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven.

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top