Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Tucson Jailhouse Chili

Tucson Jailhouse Chili

Door: marcdepester

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2019

Ingrediënten 5 personen


1 ui, fijngehakt
6 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 kg rundergehakt
1 blikje groene chilipepers in blokjes (100 g)
1 blikje Jalapeno-pepers (100 g)
1 blik tomaten (300 g)
1 blik tomatenpuree (of meer)
6 eetlepels chilipoeder (of meer)
3 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel azijn
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel olie
1/2 kilo pintobonen of bruine bonen, gekookt en uitgelekt
zout
peper
geraspte scherpe Cheddarkaas (garnering)
fijngesneden lente-uien; (garnering)


Tucson Jailhouse Chili
Tucson Jailhouse Chili

In dit gerecht worden pintobonen gebruikt, een boon met een gevlekt uiterlijk. De boon wordt in het Spaans frijol pinto genoemd, letterlijk 'geschilderde boon. Hiervan stamt de naam pintoboon De Nederlandse benaming kievitsboon is gekozen omdat kleur en tekening van de boon doet denken aan die van een kievitsei.
Kievitsbonen worden vooral in de conservenindustrie gebruikt ter vervanging van de Hollandse bruine boon. Ze zijn in de Verenigde Staten en Mexico erg geliefd, zowel gepureerd als heel. Na het koken kleurt de boon egaal bruin. Deze boon is bijzonder geschikt om te gebruiken in chili con carne of als vulling in burrito's.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de ui in een zware pan aanbraden tot ze glazig ziet.
-Roer het fijngehakte knoflook erdoor en blijf 30 seconden roeren.
-Voeg gehakt, groene chilipepers, jalapeno-pepers, tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, komijn, azijn, bruine suiker, olie en uitgelekte bonen toe.
-Laat 1 1/2 tot 2 uur sudderen (NIET KOKEN).
-Op smaak brengen met zout en peper.
-Garneer met kaas en lenteui. Serveer met tortillachips.

Tags

Bron

The Arizona Cookbook €" Vertaling Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top