Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. KOEK met JAM ( Hongaars Rácsos Linzer)

KOEK met JAM ( Hongaars Rácsos Linzer)

Door: Evevica

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2019

Ingrediënten 5 personen


500 gram bloem
250 gram boter of margarine
200 gram poedersuiker
100 gram gepelde en gemalen walnoten
1 ei
1 eetlepel zure room of 1 dl melk
1 pakje bakpoeder
1 citroen
kaneel, snufje zout
200 gram stevige ( zelfgemaakte jam)


Tags

KOEK met JAM ( Hongaars Rácsos Linzer)
KOEK met JAM  ( Hongaars Rácsos Linzer)

Deze koekjes zijn goed houdbaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem zeven, met de bakpoeder vermengen , en de margarine of boter erdoor roeren. Dan de suiker, gemalen walnoten , ei, zure room ( melk) , geraspte citroenschil, kaneel en zout toevoegen. Vlug doorroeren en een half uur op een koele plaats laten staan.
Een bakblik bekleden met bakpapier, invetten en bestrooien met wat bloem of paneermeel en hierin 3/4 van het deeg doen met een klein randje. Bestrijken met de jam . Van de rest van het deeg reepjes maken en dit bovenop de jam in ruitvorm leggen. Deze bestrijken met wat losgeklopt ei of melk. In een middelmatige warme voorverwarmde oven op 175 - 200 graden 20 - 25 minuten bakken. Na het bakken af laten koelen en dan in vierkantjes snijden.

Tags

Bron

Jakos Erzsebet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Evevica
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top