1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Luchtige wortelcake met walnoten kaneel en chocoladeglazuur

Luchtige wortelcake met walnoten kaneel en chocoladeglazuur

Door: pwiggers

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 12 personen


3 winterpenen (plm. 250 gram)
200 gram zachte (room)boter
100 gram lichtbruine en 75 gram donkerbruine basterdsuiker
3 eieren (M)
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 afgestreken eetlepel kaneel
Mespunt zout
20 walnoten in stukken (deel voor de cake en deel voor de garnering)
1 zakje chocoladeglazuur


Verder heb je nodig


Cakevorm 25 cm
handmixer of keukenmachine
rasp
zeef
beslagkom

Gesmuld van deze lekkere cake
Gesmuld van deze lekkere cake
Luchtige wortelcake met walnoten kaneel en chocoladeglazuur
Luchtige wortelcake met walnoten kaneel en chocoladeglazuur

Bijna iedereen kent wel het mopje van het konijn dat bij de bakker om worteltaart vraagt en dan na 3 dagen vragen de bakker eindelijk worteltaart heeft als antwoord geeft; Vies hè ?
Ik kan je verzekeren dat deze wortelcake niet vies is, maar erg lekker.
Mijn visite nam zelfs 2 stukken achter elkaar.
Door de geraspte wortel in de cake is de cake lekker smeuïg en niet droog. De wortel zelf proef je niet echt.Gewoon een keer proberen en je zult zien hoeveel complimenten je krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 graden boven- en onder-warmte.
Maak de winterpenen schoon en rasp ze op de grove rasp.
Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de kaneel boven een kom.

Klop de zachte boter met de suiker romig.
Voeg één voor één de eieren toe (het volgende ei pas als de vorige is opgenomen).
Spatel het bakmeel met de kaneel voorzichtig door de botermassa.
Schep de wortelrasp en de helft van de stukjes walnoten door het beslag.
Verdeel het beslag in de ingevette cakevorm.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 55 tot 60 min. goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door in het midden een satéprikker te steken: komt de prikker schoon uit het beslag, dan is de cake gaar. Plakt er nog beslag aan de prikker, schuif de cake dan terug in de oven en controleer na 5 min. opnieuw of de cake gaar is.

Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen.
Haal de cake uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een taartrooster.

Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Versier de afgekoelde cake met het chocoglazuur en de stukjes walnoten.

Tags, , ,

Serveertip

In plaats van de winterpeen zelf te raspen kun je het je gemakkelijk maken door een zakje kant-en-klaar geraspte worteltjes te kopen uit het koelvak van de supermarkt of bij de groenteboer.

Bron

Aangepast recept van Jumbo



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top