Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Champignonroomsaus met Funghi Trifolati

Champignonroomsaus met Funghi Trifolati

Door: wilmiewillemse

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram (witte) champignons
- beetje boter of olijfolie
- 250 ml room
- 1 el Funghi Trifolati kruiden (Jonnie Boer)
- 1 el vieux (of cognac)
- peper en zout naar smaak
- optioneel: gehakte peterselie of bieslook


Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati
Champignonroomsaus met Funghi Trifolati

Nu ik eenmaal zo'n blikje Funghi Trifolatie (van Jonnie Boer) in huis heb merk ik dat ik er niet alleen de Funghi-trifolati-van-jonnie-boer mee maak. 
Deze champignonroomsaus met de Funghi Trifolatie kruiden is erg lekker bij een varkenshaasje en omdat ik mijn man geen groter plezier kan doen dan 'gewoon' aardappels, vlees en groenten, heb ik de 'gewone' champignonroomsaus lekker met deze heerlijke kruiden opgepimpt.

TIP: De saus is niet alleen lekker bij varkenshaas maar ook bij een biefstuk, kipfiletje of bij de pasta.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Veeg de champignons schoon en snij ze in vieren.
- Verhit boter of olijfolie in een pan en bak hierin de champignons.
- Voeg eerst de Funghi Trifolati kruiden toe en daarna de cognac en de room.
- Je laat nu de saus een beetje inkoken en indien nodig kun je een beetje binden met allesbinder.
- Maak indien nodig nog op smaak met peper en zout.
- Optioneel: Je kunt er ook nog wat fijngehakte peterselie of bieslook overheen strooien.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Je kunt er ook nog wat fijngehakte peterselie of bieslook overheen strooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top