Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Project Gezond: Oosterse biefstuksalade

Project Gezond: Oosterse biefstuksalade

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 2 personen


Voor 2 personen heb je nodig
200 gr biefstuk ( ik had kogelbiefstuk)
1 rode ui in dunne plakken gesneden
1courgette in dikkere plakken gesneden
120 gr rijstnoedels
100 gr slamelange naar keuze
5 gram sesamzaad in droge koeken pan geroosterd
1 limoen geperst
10 ml ketjap manis
10 ml sojasaus
10 ml olijfolie extra vierge


Verder heb je nodig


Grillpan, kom, kleine garde of lepel, salade borden, Snijplank en mes

Project Gezond: Oosterse biefstuksalade

Smullen maar

Smullen maar
Project Gezond: Oosterse biefstuksalade
Project Gezond:  Oosterse biefstuksalade
Project Gezond: Oosterse biefstuksalade

Alles klaar op de biefstuk na.

Alles klaar op de biefstuk na.

https://www.projectgezond.nl/

 Het boek heeft voor een periode van 8 weken een uitgeschreven dagmenu met de keuze uit 1250- 1500- 1800- 2100 kilocaloriën. Op de site kun je uitrekenen hoeveel je dagelijke behoefte aan kilocaloriën is. Project Gezond/hoeveel : https://www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/
Dit recept van Oosterse biefstuksalade https://www.projectgezond.nl/oosterse-biefstuksalade-met-rijstnoedels/ staat binnen een half uur op tafel en is verrukkelijk. Althans dat vonden wij.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg ervoor, dat je biefstuk op kamertemperatuur is als je met de salade aan de slag gaat. Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.

Roer een dressing van de limoen, ketjap, olijfolie en soja en zet even apart. Gebruik de helft van deze dressing om je rijstnoedels op smaak te maken.
De andere helft werk je voorzichtig door de salade.

Kwast de plakken courgette dun in met olijfolie en grill ze in de grillpan afhankelijk van de dikte circa 3 minuten per kant. Snij ze dan in schuine plakjes.

Doe dit ook met de plakken rode ui. Haal de ringen uit elkaar.

Tijd om de saladeborden op te maken....

Verdeel de salade met de helft van de dressing over de borden. Leg aan de buitenkant de reepjes courgette.
Verdeel er de rijstnoedels met de andere helft van de dressing over.

Kwast de biefstukken dun in en grill ze rosé.
Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en snij ze in reepjes.
Verdeel de biefstukreepjes over het midden van de salade en strooi er de geroosterde sesamzaadjes en de gegrilde rode uiringen erover over en geniet.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

IK nam iets meer limoensap en sojasaus .
Voor een low budget kun je ook 100 gr kipfilet per persoon gebruiken.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top