Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Griekse Kipburger met " Tzatziki "

Griekse Kipburger met " Tzatziki "

Door: Keukensloofje47

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gr kipfilet
1 el volkorenmeel
1 tl kerriepoeder
1 tl mosterd
2 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
100 gr Griekse yoghurt 0% vet
1 teen knoflook geperst
1 flinke handvol sla naar keuze
2 tomaten in plakjes
1 rode ui in reepjes of dunne ringen


Verder heb je nodig


Kom, mes Snijplank, keukenmachine of staafmixer

Griekse Kipburger met " Tzatziki "
Griekse Kipburger met

Tjonge , wat een heerlijk broodje was dit. Om vaker te maken. Zeker als je wat pondjes wenst te verliezen, want ter vergelijking bevat dit broodje 312 kcal/ 10 gr vet/26 gr eiwit/28 gr koolhydraten /354mg natrium/ 5 gr vezels.
Een gewoon broodje hamburger ( witbroodje , 75 gr rundvlees, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui 512 kcal.
Dus 33 gr vet, 20 gr eiwit, 35 gr koolhydraten, 661mg natrium en slechts 3 gr vezels.

Aan de slag dus met dit heerlijke broodje uit het blad van UMC Maastricht, dat enkele malen per jaar met nuttige info omtrent de gezondheid en lekkere recepten in de bus valt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Maal de kipfilet in een Keukenmachine , of in kleinere porties met de staafmixer tot grof gehakt.
Kneed er het meel, kerriepoeder, mosterd, 1 tl oregano en peper en zout naar smaak door.
Vorm met vochtige handen tot 4 hamburgers. ( tot hier kun je dit al voorbereiden en 2 uur of een dag van te voren maken om lekker te laten opstijven in de koelkast).

Ik deed dit niet ( tijdgebrek)

Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de kipburgers aan elke kant 4 minuten goudbruin.
Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt te mengen met de geperste knoflook, 1 tl oregano en eventueel wat peper en eventueel wat of zout.
Halveer de broodjes en beleg de onderste helft met sla, de tomaatplakjes, en ui ringen. Leg er de kipburgers op en een flinke kwak tzatziki. Leg er de bovenste helft op en het gezonde smullen kan beginnen.
Ik serveerde voor ons tweetjes eerst mijn courgettesoep met boursin en daarna dit broodje samen een volwaardige maaltijd met voldoende groente.

Tags, , , ,

Serveertip

Ook als lunch broodje.

Bron

UMC Maastricht eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top