Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool

Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g gerookte spekreepjes
1/2 wittekool
1 broccoli
1/2 plantje platte peterselie
1 Chimay 'Zacht en Smeuïg' (trappistenkaas)
6 dl melk
4 eetl. boter
300 g volkorenpenne
3 eetl. bloem
nootmuskaat
peper en zout


Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool
Winterse pasta met gerookt spek, kaas en wittekool

Makkelijk en lekkere ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de wittekool. Snij de rest in fijne repen.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Verwijder de korst van de kaas en snij de rest in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.

Bereiding : 25 min.
1 Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de broccoli de laatste 8 min. toe. Haal de broccoli uit de kookpot en giet de rest af.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de wittekool toe aan de kookpot en stoof 10 min. Roer regelmatig om.
3 Smelt 3 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Voeg één voor één 3/4 van de blokjes kaas toe en laat smelten. Kruid met de helft van de peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
4 Verdeel de wittekool over een Ovenschaal. Bedek met de pasta, de kaassaus, de broccoli, de spekreepjes en de rest van de kaas.
5 Zet de schotel enkele minuten onder de ovengrill

Afwerking : Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tags, ,

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top