Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Peren-flantaart

Peren-flantaart

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 8 personen


8 bolletjes vanille-ijs
3 peren
2.5 dl room
3 eieren
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetl. maïszetmeel


Verder heb je nodig


Taartvorm (Ø 28 cm)

Peren-flantaart
Peren-flantaart

Makkelijk te bereiden deze heerlijke flan - perentaart  , uiteraard geserveerd met een bolletje vanille ijs 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding : 20 min. + 40 min. in de oven
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Schil de peren en snij in 4 partjes. Snij daarna in schijfjes.
3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.
4. Schik de schijfjes peer dakpansgewijs in de taartvorm.
5. Klop de eieren los in een mengkom. Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed onder elkaar. Meng er tot slot de room onder.
6. Giet de eiermengeling over de schijfjes peer.
7. Zet de taartvorm 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat nog enkele min. kleuren onder de grill.
Afwerking
Dien de taart koud of lauw op met een bolletje vanille-ijs.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top