Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gehakt
  5. Gehakt parmentier met witloof en koolrabi

Gehakt parmentier met witloof en koolrabi

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 4 personen


800 g aardappelen
1 koolrabi
1 ui
800 g witloof
500 g gemengd gehakt (rund + varken)
7 dl melk
1 plantje platte peterselie
2 eetl. olijfolie
nootmuskaat
4 eetl. boter
3.5 eetl. bloem
peper en zout


Gehakt parmentier met witloof en koolrabi
Gehakt parmentier met witloof en koolrabi

Overheerlijke ovenschotel die de dag erna nog lekkerder zal smaken 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding : 30 min. + 30 min. in de oven

-Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.
-Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Schil de koolrabi en snij in fijne plakjes van 1 à 2 mm dik.
-Kook de aardappelen 20 min. gaar in het kokende water. Voeg na 12 min. de plakjes koolrabi toe.

-Snipper intussen de ui fijn. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne stukjes.
-Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Verhit 1 eetl. olijfolie in een Braadpan en stoof de ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak 5 min. goudbruin.

-Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak intussen de saus:
-smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend 5 dl koude melk bij en laat pruttelen tot de saus goed gebonden is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

-Giet de aardappelen en de koolrabi af en hou de koolrabi apart. Pureer de aardappelen met 1 eetl. boter en 2 dl melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

-Giet een laagje saus in een ovenschaal en verdeel er dakpansgewijs de helft van de schijfjes koolrabi over.
-Leg er het gestoofde witloof op en verdeel daarover het gebakken gehakt.
-Leg er de rest van de koolrabi dakpansgewijs op en overgiet met de rest van de saus.
-Verdeel er de puree over.
-Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

afwerking : Snipper de peterselie fijn en bestrooi er de ovenschotel mee.

Tags

Serveertip

Maak deze oven- schotel de dag voordien klaar, dan smaakt het nog beter ! Zet hem op het moment zelf iets langer in de oven, zo'n 35 min.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top