Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Schorseneren met kabeljauwhaasje, in sinaasappelsaus

Schorseneren met kabeljauwhaasje, in sinaasappelsaus

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwhaasjes (versmarkt)
1 kg schorseneren
1 citroen
3 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
1 sjalot
800 g aardappelen
2 eetl. boter
1 eetl. vloeibare honing
1 koffiel. instantsausbinder
1 dl sinaasappelsap
1 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
3 eetl. olijfolie
peper en zout


Schorseneren met kabeljauwhaasje, in sinaasappelsaus
Schorseneren met kabeljauwhaasje, in sinaasappelsaus

Kabeljauwhaasje net iets anders met deze lekkere sinaasappelsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (20 min.)
- Pers de citroen.
- Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren en snij ze in 2 of in 3 en leg in het water.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

Bereiding : 30 min.
1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Kook intussen de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water samen met de rest van het citroensap. Giet af.
3 Verhit 1 koffiel. olijfolie in een steelpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Overgiet met de groentebouillon, het sinaasappelsap en voeg de takjes tijm toe. Laat 5 min. inkoken.
4 Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min goudbruin. Roer er de honing onder en kruid met peper en zout.
5 Verwijder de takjes tijm uit de steelpan en voeg de instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.
6 Verhit 2 eetl. olijfolie in een Braadpan en bak de kabeljauw ± 10 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
Afwerking : Lepel de sinaasappelsaus over de schorseneren.

Tags,

Serveertip


Biertip = LeFort Tripel (Sterk blond bier)
Wijntip = Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top