banh mi a la hans

  • Fusion, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019
  • banh mi a la hans

    Banh mi a la hans

    Banh mi a la hans

het blijft 1 van me favo broodjes nou broodje , het vult prima en is gewoon super lekker nog steeds.
deze versie maak ik graag en is koriander vrij dat hoort eigenlijk wel maar genetisch bepaalt smaakt dat bij mij naar zeepsop dus is het platte peterselie .
het lijkt niet op een origineel , maar dat is hier ook niet van belang :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 groot wit stokbrood supervers
3 speklappen a la minuut naturel
2 el. olie
1 el. bbq kruiden / braad en gril kruiden naar keuze
3 el. belgische mayonaise
2 tl. hoisin saus
1 ( of naar smaak ) tl. sriracha saus
4 dunne plakken goede boeren pate 0.5 cm
2 grote el. wortelreepjes uit pot goed uitgelekt
2 grote el. gemengde groenten uit pot ( turkse super of toko )
4 radijs in zeer dunne plakjes
3 jalapeno pepers in ringetjes
bosje platte peterselie geplukt zonder steeltjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie
deegroller
mengkom
bakkwast
grilpan

Bereidingswijze

leg de speklapjes tussen plastic folie en rol of sla ze nog wat dunner uit .
meng olie met bbq kruiden en smeer de lapjes goed aan beide zijden in, leg koel weg voor een half uur .hoe langer hoe lekkerder.
meng de mayo met hoisin en sriracha saus zet weg maar niet koel
hak de groenten in stukjes . bak de speklapjes in een droge grilpan gaar en naar gewenste krokantheid ,snijdt vervolgens in hapklare stukjes .
opmaak:
snijdt het brood doormidden en dan in de lengte in maar niet helemaal door.
besmeer nu ruim met mayo mix , beleg dan met de pate dan de jalapeno ringetjes , speklap,
groenten , wortel en radijs , maak af met de rest van de mayonaise.

Serveertip

je kunt hem gelijk eten maar hij wordt nog lekkerder als je hem strak inpakt en een paar uur koel weglegt
daarna even een paar minuten in een hete oven

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten