Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Door: EdwinRuijven

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 4 personen


4 uien
5 tenen knoflook
2 blikjes tomatenpuree 140 gr. per blikje
1 liter water
2 groentebouillon blokjes
3 kipfilets
pak gezeefde tomaten 1000 gr
1 liter tomatensap
175 ml ketjap manis van het merk ABC
250 gr suiker
2 eetlepels gember poeder (djahé)
3 eetlepels citroengras poeder (sereh)
1 theelepel laos
1 eetlepel sambal
2 eetlepels azijn
2 blokken 125 gr, mihoen (noedels)
2 bosuitjes


Verder heb je nodig


Grote pan
maatbeker
staafmixer
Snijplank


Ik ben altijd al gek geweest op chinese tomatensoep.
het leek mij dan ook leuk om dit eens zelf te kunnen maken zonder dat je er voor naar de chinees moet gaan.
Er zijn erg veel recepten te vinden van chinese tomatensoep die vaak totaal niet in de beurt komen van de soep bij de chinees.
Na wat combineren van bestaande recepten en wat eigen aanpassingen ben ik aardig in de buurt gekomen.
Ik zelf ben erg tevreden met deze chinese tomatensoep.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de 4 uien en pel en snij de gember.
Doe wat olie in de pan en fruit de ui en de gember.
Dan kan de tomatenpuree er bij en blijf goed roeren totdat de zure lucht van de tomatenpuree zo goed als verdwenen is.
Nu kan de liter water erbij en roer het geheel goed door..
laat nu de drie kipfilets er in zakken en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Laat ondertussen de mihoen in een pannetje met warm water weken.

Als de 20 minuten voorbij zijn haal dan de kipfilet eruit om in kleine stukjes te snijden.
Doe de gezeefde tomaten in de pan en pureer dit goed met de staafmixer zodat ook de ui en de gember goed vermalen worden.
Daarna kunnen de ketjap, suiker, gember poeder, citroengras poeder , laos, sambal, en de azijn in de pan.
Mix dit nogmaals goed met de staafmixer door de soep.
De geweekte mihoen kan nu fijn gesneden worden in stukjes van ongeveer 1,5 a 2 cm.
snij de bosuitjes in fijne ringen en doe dit nu ook in de soep samen met de kipfilet en de gesneden mihoen.
Roer het geheel nog even door en breng het nog even aan de kook.

De soep is nu klaar.
U kunt als u de soep wat minder stevig wilt hebben nog wat water toevoegen.

Tags, , ,

Serveertip

Bestrooi de soep in de soepkom met wat saoto mix



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EdwinRuijven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top