Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase mosselen in currysaus

Indiase mosselen in currysaus

Door: hans3333

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 2 personen


1 kilo mosselen
2 theelepels kerrie
2 uien, fijngehakt
5 takjes koriander, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt
Sap van 1/2 citroen of 1 hele limoen
4 centimeter gember, geschild en geraspt
Zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel suiker
2 tenen knof fijngehakt
400 milliliter kokosmelk
Neutrale olie, zoals zonnebloem- of arachideolie


Verder heb je nodig


Diepe wok of Hapjespan met hoge rand

Indiase mosselen in currysaus
Indiase mosselen in currysaus

Weer eens wat anders , zoet pittig met een heerlijke saus.
origineel is dit voor 4 pers. maar dat is echt te weinig , als voorgerechtje zou het kunnen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg.
Verhit een flinke scheut olie in een grote wok of gietijzeren pan. Fruit de uien 8 minuten, tot ze zacht zijn. Doe de kerrie bij de uien en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de rode chilipeper, gember en knoflook toe. Bak 1 minuut en doe daarna de tomatenpuree, suiker, zout, kokosmelk en citroensap in de pan. Breng aan de kook. Als de romige currysaus kookt, schep je de uitgelekte mosselen erbij. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen een paar minuten, tot de schelpen zich openen. Roer door en bestrooi voor je de Indiase mosselen opdient met fijngehakte koriander.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt er rijst bij serveren of naan brood , ik heb turks brood gebruikt om de saus op te dippen want die wil je niet achterlaten .
saus kun je evt nog over gegrilde garnalen gieten ( lekker ! )

Bron

P&D mosselen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top