Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Sperziebonen, gebakken aardappels en kipfilet

Sperziebonen, gebakken aardappels en kipfilet

Door: jstringer

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 2 personen


400 g sperziebonen (eventueel diepvries),
2 kipfilets à 125 g,
400 g aardappels liefs met eetbare schil,
1/2 rode paprika,
1 rode ui,
1 tomaat,
1 teen knoflook,
garam masala kruidenmix,
nootmuskaat,
2 theelepels (of zakjes) groen thee,
perper/zout


Verder heb je nodig


Koksmes, Snijplank, 1 kookpot, 2 koekenpannen of 1 braadslede, rasp.


Een maaltijd uit omas keuken met moderne twist: kipfilet met garam masala en groene thee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
-------------------
Verse sperziebonen: topjes en draden verwijderen.
Paprika en ui in kleine stukjes snijden.
Snijd de tomaat in plakken.
Rasp de knoflook.
Als de kipfilet dik is, deze doormidden snijden om dunnere stukken te krijgen. Maak een mengsel van garam masala kruiden en groene thee bladeren, bestrooi de kipfilet hiermee aan alle kanten.

Bereiding:
-------------
Kook de aardappels in gezouten water, zo mogelijk in de schil. Ze hoeven niet helemaal onder te staan. De kooktijd is sterk afhankelijk van het type aardappel, zie de aanwijzingen op de zak. Kook niet te lang want ze moeten ook nog gebakken worden. Giet de aardappels af en laat voldoende afkoelen onder koud water om ze in plakken te kunnen snijden.

Bak ui, geraspte knoflook en paprika in een Koekenpan.
Doe de sperziebonen in de kookpot en laat 15 min koken als ze vers zijn. Diepvries sperziebonen volgens verpakking koken (meestal 5-10 min). Gebruik in beide gevallen niet teveel water met wat zout erin.
Bak ondertussen de aardappelschijfes met de tijm en plakken tomaat in de ene koekenpan een minuut of 7.
Bak tegelijkertijd de kipfilets in de andere koekenpan, ook een minuut of 7. Controleer of het dikste stuk goed gaar is.
Een alternatief is om aardappels en kip samen in een grote diepe braadslede van 30x40 cm te bakken op het fornuis.
Giet de bonen af en meng er de ui en paprika door. Voeg ook wat nootmuskaat toe.
Bestrooi alle ingredienten met wat zwarte peper.
Eet smakelijk!

Tags, ,

Serveertip

Groene thee bevat een krachtige anti-kanker stof. De concentratie is het hoogste in Japanse groene thee van goede kwaliteit zoals Sencha. Koop groene thee liefst in bulk omdat de kwaliteit veel beter is dan in zakjes. Groene thee wordt uiteraard meestal gedronken, maar de droge bladeren kunnen ook prima bij de bereiding van vlees gebruikt worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jstringer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top