Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Door: toondebacker099

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 4 personen


- 100 gram boekweitmeel
- 150 gram gewone bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 150 ml melk
- 50 gram suiker
- 2 eieren
- 75 gram boter
- 1 koffielepel kaneel
- 1 pakje vanillesuiker
- zout
- 2 bananen
- een handvol blauwe bessen
- honing
- poedersuiker


Verder heb je nodig


Poffertjespan of -ijzer

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes,

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes,
Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen
Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes, banaan en blauwe bessen voor een goede start in het weekeinde. Poffertjes stonden al lang op mijn to-do lijstje en het was een ideale gelegenheid om het boekweitmeel dat ik nog overhad van de kerstblini´s op te gebruiken.Een tijdje geleden heb ik een bakijzer uit de Tefal snack collectiongekocht. Door de uitwisselbare vormen kan er er vele verschillende zaken in bakken, van wafels over pannenkoeken tot madeleines en croquet. Dus misschien volgen er nog wel recepten in die richting. Andere gerechten die ik er al mee gemaakt heb zijn:


En nu dus poffertjes, de Nederlandse mini-pannenkoeken. Ik herinner me nog dat ik die heb leren kennen als kind op vakantie in Zeeland. De grootste uitdaging bij het bakken is om het deeg in de vormpjes te krijgen. Dat moet natuurlijk relatief snel gaan en het is niet van met de soeplepel uitgieten. Ik doe het met twee koffielepels in €quenelle€-style 

Bron: gerechtenweb

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Meng de droge ingrediënten in een kom goed door elkaar: bloem, boekweitmeel, vanillesuiker, suiker, bakpoeder, kaneel, zout.
- Smelt de boter in een pannetje
- Voeg achtereenvolgens melk, eieren en boter aan het deeg toe, en meng alles goed dooreen tot er een smeuïg geheel ontstaat.
- Verhit het bakijzer en bak er de poffertjes gedurende 3 tot 4 minuten in gaar.
- Snij de banaan en orden banaan en poffertjes in een visueel aantrekkelijke formatie.
- Werk af met honing, blauwe bessen en poedersuiker.

Tags, , ,

Serveertip

Dit en vele andere recepten van mij kan je vinden op gerechtenweb:
https://gerechtenweb.blog/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toondebacker099
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top