Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Luxe bloemkoolsoep met kurkuma

Luxe bloemkoolsoep met kurkuma

Door: jstringer

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 15 personen


Olijfolie,
2 bloemkolen,
150 g courgette,
175 g ui,
500 g selderij,
100 g champignons,
1/2 rode paprika,
3 aardappals liefst met eetbare schil,
3 liter kippen of kruiden bouillon,
3 eetlepels gemalen kurkuma,
zout/paper


Verder heb je nodig


Grote soeppan met deksel, koksmes, Snijplank, staafmixer.


Heerlijk romige en goed gevulde bloemkooksoep met net dat beetje meer smaak, beet en kleur...
Ik maak altijd soep in grote hoeveelheden. Ik vries het dan in in bakjes van 2 porties.
Bloemkool en kurkuma hebben beide een krachtige werking tegen kanker. Ik doe zelf bij de meeste soepen nog extra kurkuma en flink wat vers gemalen zwarte peper toe. Dat laatste om de opname van de kurkuma door het lichaam te bevorderen. Ik ontbijt altijd met een bord soep vanwege deze eenvoudige mogelijkheid om kurkuma tot me te nemen. Klinkt misschien raar, maar binnen de kortste keren wil je niet anders...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
------------------
Snijd de courgette en champignons in plakken.
Snijd de ui in ringen.
Snijd de bloemkool, selderij en paprika in stukken.
Snijd de aarappels in 4 stukken, als de schil eetbaar is schil je ze niet.

Bereiding:
-------------
Verhit olijjolie in de soeppan en bak eerst champignons en paprika. Schep deze uit de pan en houd ze apart.
Bak nu ui, selderij en courgette in de soeppan. Bak de kurkuma de laatste minuut mee.
Voeg de bouillon, bloemkool en aarappels toe en kook zachtjes voor 20 minuten.

Pureer des soep terwijl ze nog heet is met een staafMixer. Houd de mixer op de bodem van de pan om spatten te voorkomen.
Doe nu de gebakken champginons en paparika erbij.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tags, ,

Serveertip

Je kunt de soep garneren met versgesneden peterselie of koriander.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jstringer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top