Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Paprika-tomatensalade

Paprika-tomatensalade

Door: ikkes

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 4 personen


2 stuks gele paprika's
2 stuks rode paprika's
40 gr. pancetta (Italiaans spek) of gerookt ontbijtspek
200 gr. tomaten
0.5 dl olijfolie
1 teentje knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper
2 takjes basilicum, vers


Tags

Paprika-tomatensalade
Paprika-tomatensalade

?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Was de paprika's en droog ze zorgvuldig.
Leg ze op een bakplaat en bak ze ca. 10 min.
Wikkel de paprika's in aluminiumfolie en laat ze ca. 10 min. ingepakt rusten.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in dikke repen.
Snijd het spek in reepjes.
Ontvel de tomaten, verdeel ze in partjes en druk het zaad eruit.
Bereiden:
Verhit 2 eetl. olijfolie en bak het spek in ca. 5 min. zachtjes uit.
Schep het spek uit de pan.
Pers de knoflook uit boven de rest van de olijfolie en roer er samen met het spek een dressing van.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de paprika en de tomaten door de dressing.
Garneer de salade met de basilicum.

Tags

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top