Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chileense keuken
  4. Chileense Broodjes – Pan Amasado

Chileense Broodjes – Pan Amasado

Door: marcdepester

  • Chileens
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 6 personen


2 1/4 theelepels actieve droge gist
3,5 dl warm water (40°C)
500 g bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels ongezouten boter of gesmolten reuzel


Verder heb je nodig


Keukenmachine met deeghaak

Chileense Broodjes – Pan Amasado
Chileense Broodjes – Pan Amasado

Chilenen eet veel brood en als je dit brood hebt geproefd, zul je begrijpen waarom. Elke Chileen heeft wel een recept voor pan amasado (gekneed brood). De truc om goede Chileense pan amasado te maken ligt in het kneden. Besteed dus je volle aandacht aan deze stap.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Giet het water in een kleine kom en strooi er de gist in. Laat 1 minuut inwerken, vervolgens door elkaar roeren.
-Ongeveer 10 minuten op een warme plaats laten staan, tot het mengsel schuimig is.
-Doe de bloem en het zout in de kom van een grote Keukenmachine voorzien van een deeghaak. Voeg het gistwater en de boter toe en laat de machine het kneedwerk doen totdat het deeg samenhangt.
-Kneed het deeg verder uit op een met bloem bestoven werkblad, blijf kneden tot het glad en elastisch is (goed kneden is erg belangrijk).
-Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
-Vorm elk stuk tot een bal en sla die plat.
-Leg op een ingevette bakplaat. Bedek het deeg met een doek en laat 1 1/2 uur rijzen.
-Verwarm de oven voor op 180° C.
-Prik de bovenkant van elk broodje een paar keer met een vork in.
-Bak in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 20-30 minuten.
-Serveer warm.

Tags

Bron

En Mi Cocina Hoy



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top