Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Mieliebrood (Maïsbrood)

Mieliebrood (Maïsbrood)

Door: marcdepester

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 4 personen


180 g maïsmeel
120 g zelfrijzend bakmeel
3 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
3 eieren
2.5 dl Griekse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1 blik suikermaïs (410 g); fijngestampt
1 kleine, rode, fijngehakte ui

Indien gewenst:
1/2 theelepel cayennepeper of 1 theelepel paprika


Mieliebrood (Maïsbrood)
Mieliebrood (Maïsbrood)

Mielie is de Zuid-Afrikaanse variant van onze maïs. Mieliekolven worden in kokend water ondergedompeld, daarna afgekoeld. De korrels worden van de kolf gehaald en fijngehakt. Suiker, zout, bakpoeder, melk en soms een ei worden toegevoegd en het mengsel wordt gebakken of gestoomd. Het wordt dan uit de pan gestort op een rooster en in plakken gesneden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C.
Zeef maïsmeel, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout.
Klop de eieren, melk en olie heel goed door elkaar en voeg toe aan de droge ingrediënten.
Roer er de suikermaïs door, de ui en indien gewenst de cayenne of paprika door; het mengsel zal vrij vochtig zijn.
Giet in een beboterd en met meel bestoven broodblik en bak gedurende 1 uur (controleer na 50 minuten).

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top