Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Foo-Foo (Bananenballetjes)

Foo-Foo (Bananenballetjes)

Door: marcdepester

  • Caribisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2019

Ingrediënten 4 personen


3-4 middelgrote groene en bijna rijpe bakbananen
water
zout


Foo-Foo (Bananenballetjes)
Foo-Foo (Bananenballetjes)

Foo-foo of Fufu of Foufou is een vaste brij verkregen uit de cassave, bakbananen en/of yams. In geheel West-Afrika en de Caraïben is het een hoofdbestanddeel van of een onderdeel van vele gerechten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bananen goed en kook ze ongepeld in ruim water zacht in ca. 1/2-3/4 uur.
Pel de bananen vervolgens; snijd ze in grove stukken en doe ze in een mengbeker.
Pureer ze tot een moes of doe dat in een vijzel; bevochtig deze af en toe met wat water als de banaan aankleeft.
Doe de bananenmoes over in een kom en breng op smaak met zout naar behoefte.
Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Onmiddellijk opdienen.
Serveer de foo-foo bijvoorbeeld bij callaloo (soep) of bij een stoofschotel.

Tags

Bron

Wereldgerechten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top