Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. ADVOKAAT

ADVOKAAT

Door: 270258

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 15 personen


15 eieren,
400 gr. suiker,
2 zakjes vanille suiker,
¼ l. brandewijn.


Verder heb je nodig


Kleine en grote pan,
klopper
als je het in de magnetron maakt:
glazen of plastic schaal,
mixer

ADVOKAAT
ADVOKAAT

Het is het recept van mijn moeder. Ze maakte 2 x per jaar advokaat voor haar verjaardag en de verjaardag van mijn vader. Als de avokaat klaar was en in de pot zat, gingen we samen de pan schoon maken met de pannenlikker. We waren dan echt aangeschoten van de warme advokaat. Mijn moeder maakte het au bain marie en ik doe het in de magnetron. Maar het is zo lekker en niet ze sterk en scherp als de gekochte flessen advokaat.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in een goed geëmailleerde pan tot deze zo goed mogelijk opgelost is.
Voeg dan langzaam de brandewijn toe en laat onder voortdurend roeren de advokaat au bain-marie warm worden net totdat ze niet schift, dan gelijk in koud water laten afkoelen.
Giet ze dan in een goed schoongemaakte karaf en sluit ze af.

zelf maak ik advokaat in de magnetron.
klop de eieren met de suiker in een grote glazen of plastic schaal.
voeg dan de brandewijn toe.
vervolgens zet ik de schaal in de magnetron.
iedere keer 30 seconde op vol vermogen, dan weer even flink kloppen.
let ook op, de advokaat rijst ook, zorg dat de schaal groot genoeg is. het is jammer dat het de schaal uit rijst, daar is het veel te lekker voor.
dit herhaal je net zo vaak tot de advokaat de gewenste dikte heeft.
maar PAS OP, als je te vaak doet heb je zo een omelet.
als je denkt dat je bijna de juiste dikte heb, doe je iedere keer 15 seconde magnetron en kloppen.
zet de schaal vervolgens in koud water om het stollingsproces te stoppen.
doe de advokaat vervolgens in een goed schoongemaakte glazen weckpot.
in de koelkast een paar dagen bewaren.

Tags,

Serveertip

Serveren met een dot slagroom, mag ook zonder slagroom hoor.

Bron

Het recept is van mijn moeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 270258
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top