Risotto met prei

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Even gauw een recept gezocht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Men neme (voor 2 personen):
– driekwart prei
– 1 teen knoflook
– 1 kruiden bouillonblokje
– 150 gram risotto rijst
– 100 gram Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

– Maak de prei schoon (onderkantje en topjes van het groen eraf) en snijd in dunne ringen.
– Was de ringen grondig, er kan nogal eens wat zand tussen zitten.
– Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan en doe hierbij de preiringen.
– Bak op laag vuur aan en pers ondertussen de knoflookteen en zet de waterkoker aan met een halve liter water erin.
– Voeg na 3 minuten de knoflook toe, samen met de rijstkorrels en een flinke snuf peper en een beetje zout.
– Roer door en bak op laag vuur 1 minuut aan.
– Zet ondertussen een tweede pannetje op het vuur en doe hierin het water en het bouillonblokje, roer door zodat het blokje oplost.
– Doe een soeplepel bouillon bij de prei en rijst en laat zachtjes pruttelen, totdat het vocht bijna is opgenomen.
– Als je een ‘S' met je spatel in de rijst kan zetten die niet meteen weer wegvloeit, kan je een tweede lepel bouillon toevoegen. Wacht weer tot dit is opgelost en voeg dan het laatste restje vocht toe.
– Rasp ondertussen de kaas (als je niet al geraspte uit een zakje hebt).
– Zodra de risotto klaar is, roer je de helft van de kaas erdoor.
– Verdeel de risotto over 2 borden en maak af met het laatste beetje kaas.

Bron

https://chickslovefood.com/recept/risotto-met-prei-5-or-less/

Serveertip

Ik voegde twee uien en wat witte wijn toe, verving de peper door szechuan peper en gebruikte maar heel weinig kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten