1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Alfredosaus

Alfredosaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gram fettuccine
225 gram boter
300 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pan


Alfredosaus

Foto Culy.nl

Foto Culy.nl

Heerlijke, maar calorierijke saus. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze




€" 500 gram fettuccine
€" 225 gram boter
€" 300 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de fettuccine pasta al dente, in ongeveer 8 minuten.

Snijd intussen de boter in dunne plakjes en leg deze in een grote verwarmde schaal. Je kunt bijvoorbeeld een paar minuutjes een ovenschaal op laten warmen in de oven.

Giet de pasta af en houd een theekopje van het kookwater over. Leg de pasta over de boter in de schaal. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en besprenkel met het kookwater van de pasta.

Bron

Culy.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top