Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Runderbouillon

Runderbouillon

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gr. runderpoelet
1 stuks mergpijp
1 stuks ui
1 stuks winterwortel, of 4 kleintjes
1 stuks prei, met het groen er nog aan
1 stengel bleekselderij
2 takjes selderij
3 takjes peterselie
1 stuks laurierblaadje
10 stuks zwarte peperkorrels
1 takje tijm
2 blaadjes foelie
2 theel. zout


Verder heb je nodig


Kaasdoek
keukengaren

Runderbouillon
Runderbouillon

?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een grote pan 2 liter water met de poelet en het mergpijpje aan de kook.
Schep zodra de bouillon kookt met een schuimspaan het schuim van de bouillon.
Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken.
Leg de selderij, de peterselie, het laurierblaadje, de tijm en de foelie op een schoon stukje kaasdoek en knoop dit dicht of bind het met een draadje bij elkaar.
Voeg de groenten, het kruidenbuiltje en de gekneuste peperkorrels aan de bouillon toe en laat hem 3 à 4 uur met het deksel op de pan trekken.
Zeef de bouillon door een heel fijne zeef of door een doek en breng op smaak met peper en zout.
Laat eventueel de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.

Tags,

Bron

Blad Menu



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top